U nedavnoj studiji američkog lanca brze hrane Dunkin Donutus i specijalizovanog sajta Career Builder objavljena je lista profesija čiji pripadnici najviše piju kafu za vreme radnog vremena, na kojoj su vodeću poziciju zauzeli naučni radnici i laboratorijski tehničari.Na drugom mestu ove liste nalaze se zaposleni u marketingu, potom administrativni radnicu u obrazovnim ustanovama. Četrvrto mesto dele urednici i pisci, na petom je administrativna struka u zdravstvu, potom fizičari, pa zaposleni u restoranima brze hrane.
U nedavnoj studiji američkog lanca brze hrane Dunkin Donutus i specijalizovanog sajta Career Builder objavljena je lista profesija čiji pripadnici najviše piju kafu za vreme radnog vremena, na kojoj su vodeću poziciju zauzeli naučni radnici i laboratorijski tehničari.
Na drugom mestu ove liste nalaze se zaposleni u marketingu, potom administrativni radnicu u obrazovnim ustanovama.
Četrvrto mesto dele urednici i pisci, na petom je administrativna struka u zdravstvu, potom fizičari, pa zaposleni u restoranima brze hrane.
Na osmom mestu su profesori, devetom socijalni radnici, a na desetom ekonomisti.
U studiji se navodi da 46 odsto zaposlenih Amerikanaca smatra da konzumiranje kafe za vreme radnog vremena podstiče njihovu produktivnost.
Čak 61 odsto zaposlenih koji piju kafu tokom rada izjavilo je da popije bar dve šoljice kafe dnevno u toku radnog vremena.
U studiji se navodi da zaposleni u pravosuđu, kao i hotelijeri, uglavnom piju crnu kafu, dok su novinari skloniji aromatizovanim kafama.
U studiji objavljenoj u francuskom listu Figaro navodi se da zaposleni Francuzi pre svega koriste jutarnje pauze za ispijanje kafe koju istovremeno koriste kao neku vrstu dobrodošlice na posao, kao i za razgovor sa kolegama.
Kako je pokazalo jedno istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji, Britanci 24 minuta u toku jednog radnog dana potroše na ispijanje kafe, odnosno, 188 dana i 21 sat tokom radnog veka, što preduzeća košta 490 evra godišnje po zaposlenom, preneo je francuski list Figaro.